Az Ifjúsági Unió Pécs

egyesület

Egyesületünk 1995-től rendelkezik önálló jogi személyiséggel, 2001-től „közhasznú" közhasznúsági fokozattal. A középiskolás, pályakezdő fiatalokat érintő területeken dolgozunk: érdekvédelem, szabadidő, sport, kultúra, természet-, környezetvédelem, információ, és információs társadalom, a mozgássérült fiatalok társadalmi beilleszkedésének elősegítése és támogatása, stb.

Szervezetünk a fiatalok érdekében jött létre és értük dolgozik évek óta. Elsősorban pályázatokon nyert pénzekből valósítjuk meg programjainkat.

Heti rendszerességgel működő klubunk lehetőségeket teremt a tagjaink által igényelt közösségi tevékenységre.

Kirándulásokat, túrákat szervezünk, a természetjárást összekötjük a természet védelmével, az erdő tisztításával. Játékos, ügyességi feladatokkal tesszük változatossá az ehhez hasonló programokat. Vetélkedőkkel, közösség- és személyiségfejlesztő játékokkal, beszélgetésekkel ismerjük meg környezetünket, városunkat, önmagunkat, egymást. Tavasztól őszig találunk módot a sportolásra, focizunk, kosarazunk, stb. Évek óta járunk színházba (némi ismerősi segítséggel), ez évben is szinte az összes játszott darabot láttuk.

„SZEM-TÚRA" újságunk szerkesztésén keresztül ismerkedhetnek meg tagjaink a véleménynyilvánítás, és az önkifejezés e formájával.

Előadásokkal, beszélgetésekkel hívjuk fel a figyelmet a kábítószer, az alkohol, a dohányzás és az AIDS veszélyeire.

Évente nyári táborokat szervezünk tagjainknak, pécsi és Pécs-környéki fiataloknak. Sokuknak csak ez a lehetőség adatik a színvonalas, tartalmas nyaralásra.

Mindezek elérésére, magasabb szintű szolgáltatásra hoztuk létre - szinte teljesen önerőből - a Net-Megálló Ifjúsági Információs Szolgáltató Pontot. Pécs, e tekintetben kicsit lemaradó területén, a Felsővámház u. 73. szám alatt 2002. november 6-án ünnepélyes keretek között nyitottuk meg. A Baranya Ifjúságáért KHT-val kötött együttműködési szerződés alapján a pécsi Tett-Hely Ifjúsági Információs Iroda egyik végpontja lettünk, illetve a Teleház Szövetség tagjává váltunk.

A Pontban lehetőséget nyújtunk az ifjúságot segítő információk (ifjúsági ügyek, érdekképviselet, pályázatok, tréningek, környezetvédelmi,- szabadidős,- kulturális programok, rendezvények, stb.), szolgáltatások (számítógép használat, nyomtatás, Internet, fénymásolás, stb.) igénybevételére.

logo
7626 Pécs,
Felsővámház u. 73.

Ha az ember fiatal, mindig minden rendben van.

Richard Osman

Kövess minket:

Income Tax Planning

    View Service